Rusi na suhom
 
Zbog birokracije se trenutno mogu kupiti samo jeftina domaća vina kao u vrijeme komunizma.
 
Jedan od tipičnih naslova u ruskim novinama ovih dana je "Uvozno tržište alkohola u panici". 15 godina nakon raspada Sovjetskog Saveza police trgovina alkoholnim pićima su prazne kao u vrijeme komunizma.

No ovaj put uzrok tome nije anti-alkoholna kampanja kao u vrijeme Mihaila Gorbatschowa nego birokratski kaos. Ruska vlast je željela uvesti red u trgovinu alkoholnim pićima, a lošiju robu potisnuti iz prodaje. Od alkohola umire godišnje u Rusiji oko 40 000 ljudi.

Od 1. srpnja je zato odlučeno da se sva uvezena vina, rakije i likeri povuku iz trgovina i restorana kako bi bili obilježeni novim carinskim markicama. Od tada zjape police alkoholnih pića prazne.

U restoranima se trenutno mogu naručiti jeftina domaća vina, votka ili pivo. Tko organizira vjenčanje ili neko primanje mora se dobrano pomučiti za dragocjenu kapljicu.

Milijuni boca će do 6 mjeseci stajati u skladištima carine do kad neće biti obilježene novim markicama i vraćene natrag na police. Najviše će štete od toga imati veliki prodavači. Prodavači mogu računati na kazne ukoliko ne vrate sve boce iz svojih podruma natrag na carinu.
 

 
 Izvor: News.at  14.2.2007.
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Zinfandel: A Croatian-American Wine Story


Cijena 149,01 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2019 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul