Jay-Z će bojkotirati šampanjac Cristal
 
Američka hip-hop zajednica će bojkotirati šampanjac Cristal nakon što je reper Jay-Z optužio proizvođača za rasizam.
 
Jay-Z, koji kao i ostali hip-hop umjetnici često spominju Cristal u svojim tekstovima, bojkotirat će luksuzni šampanjac i zamijenit će ga Dom Perignonom i Krugom.

Bojkot je došao nakon što je manager tvrtke Frédéric Rouzaud izjavio za specijalno izdanje The Economista kako asocijaciju Cristala sa rapom promatra sa znatiželjom i vedrinom. Upitan da li će to povezivanje sa rapom naštetiti marki izjavio je da "je to dobro pitanje, ali što možemo? Ne možemo zabraniti ljudima da ga kupuju. Mislim da bi Dom Perignon i Krug bili zadovoljni da imaju takav posao."

"Mislim da Frédéric Rouzaud vidi hip-hop kulturu kao "neželjenu pažnju" – izjavljuje Jay-Z. "Njegove komentare smatram rasističkim i više neću podržavati nijedan od njegovih proizvoda kroz razne moje marke, a isto tako ni u mom privatnom životu" – dodaje Jay-Z.

Cristal se često pojavljivao korz protekle Jay-Z-ove koncerte, a u njegovom hitu Hard Knock Life pojavljuju se riječi: 'Let's sip the Cris and get pissy-pissy." Ostali reperi i hip-hop umjetnici, poput Kanye Westa i 50 Centa pokazivali su sličnu odanost marki.

Tvrtka proizvođač Cristala će se službeno osvrnuti na komentare Jay-Z-a, iako jedan izvor tvrdi da izraz "neželjena pažnja" nije bio komentar Rouzauda nego je to stajalo u podnaslovu autora članka. Izvor opisuje optužbu za rasizam kao smiješnu.
 

 
 Izvor: Decanter.com  22.6.2006.
print


PC4U - računala, komponente, periferni uređaji, informatičke usluge, hosting

Infomodul - izrada programa i Internet stranica

Crna i ružičasta vina


Cijena 80,00 kn
 kom. 
Stranice se arhiviraju u digitalni arhiv Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
na vrh stranice | dodaj u favorites | impresum | ©2004-2019 www.Vinskipodrum.com

stranice izradio Infomodul